Drukuj

frontUczniowie z klasy I i II technikum żywienia i usług gastronomicznych Zespołu Szkół Zawodowych im. Sandora Petöfi, w dniach 25 - 26 kwietnia br. aktywnie uczestniczyli podczas targów gastronomicznych Mazury HoReCa 2017 r. Michalina Stawiarska uczennica klasy II technikum żywienia i usług gastronomicznych brała udział w konkursie, którego zadaniem było przygotowanie kreatywnego deseru lodowego.

 

Pozostali uczniowie zaangażowani byli, jako pomoc techniczna do obsługi konkursów, które odbywały się podczas targów zarówno dla uczniów jak i dla profesjonalistów. Udział młodzieży w targach wynika ze współpracy szkoły z Fundacją Szefów Kuchni, której jednym z reprezentantów jest Dariusz Strusiński- szef kuchni hotelu Anders w Starych Jabłonkach, dzięki któremu szkoła otrzymała doposażenie pracowni gastronomicznej.
 
Autor tekstu: Wiesława Bartnicka
Adiustacja: Błażej Banaszkiewicz
Autor zdjęć: Wiesława Bartnicka
1
1