Uczniowie klasy I i II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych Zespołu Szkół Zawodowych im. S. Petöfi, 17 i 18 kwietnia 2018 r., aktywnie uczestniczyli w targach gastronomicznych Mazury HoReCa 2018 r. Dzięki tej aktywności młodzież mogła obserwować rywalizację mistrzów kuchni i swoich rówieśników oraz smakować dania konkursowe. To świetna okazja poszerzania swojego doświadczenia i wiedzy zawodowej oraz nawiązania cennych kontaktów z przedstawicielami branży gastronomicznej.
Uczniowie klasy III ŻUG, w ramach praktyki uczniowskiej, przygotowali i obsługiwali kawiarenkę i bufet kateringowy na stoisku Powiatu Ostródzkiego, na którym prezentowano oferty turystyczne Warmii i Mazur, Mazur Zachodnich, Krainy Kanału Elbląskiego i Usteckiego Kraju z Czech.
Tekst i foto: Wisława Bartnicka
Adjustacja: H. Kropidłowski
Powiat społecznościowy
Dołącz do nas i Ty!