PDF

frontUczniowie Zespołu Szkół Zawodowych im. S. Petöfi w Ostródzie uczestniczyli w targach gastronomicznych „MAZURY HoReCa – festiwal smaków”, które odbyły się w dniach 13-14 maja w Arenie Expo Mazury w Ostródzie. Podczas targów nastąpiło uroczyste podpisanie umowy patronackiej, na mocy której Fundacja Klubu Szefów Kuchni objęła patronatem ZSZ im. S. Petöfi w Ostródzie.

Podpisanie umowy patronackiej jest dla ZSZ im. S. Petöfi dużym wyróżnieniem. Szkoła naszego powiatu jako druga w Polsce zostanie objęta wsparciem w kształceniu zawodowym uczniów klas gastronomicznych przez mistrzów sztuki kulinarnej Fundacji Klubu Szefów.

Podczas targów przeprowadzono kilka konkursów kulinarnych dla uczniów szkół z całej Polski. Pierwszego dnia uczestnicy zmierzyli się w konkursie pt. „Zielona Budka Master Challenge” na najlepszy deser lodowy. Dzień drugi stanowił Ogólnopolski finał konkursu „Drób na polskim stole”. W obu konkurencjach ZSZ im. S. Petöfi reprezentowały uczennice Paulina Jarosz oraz Michalina Stawiarska.
 
Źródło informacji: Beata Wietek
Adiustacja: Arkadiusz Krajzewicz
Autor zdjęć: Maja Kurdziel
 
mt_gallery:1