Z życia szkół i placówek
- Szczegóły
Księga Daniela oraz Apokalipsa św. Jana stanowiły zakres merytoryczny XXI Ogólnopolskiego Konkursu Wiedzy Biblijnej, w którym uczestniczyły dwie uczennice ZSZ im. S.Petöfi: Karolina Zwierzykowska - kl. I ATO i Anna Rymszo - kl. III THŻ. Dziewczęta przeszły etap szkolny 14. 03. 2017 r.. po którym zakwalifikowały się do etapu diecezjalnego, który odbył się 25.04.2017 r. w Seminarium Duchownym Hosianum na Redykajnach w Olsztynie.
- Szczegóły
Ochocza grupa łazików i smakoszy przygód w wyruszyła na wycieczkę zorganizowaną przez pasjonatów turystyki górskiej panów Krzysztofa Zakrzewskiego i Wiesława Paszkowskiego. Uczestnicy, którzy gotowi byli spośród czterech nocy dwie spędzić w pociągu, by zdobywać beskidzkie szczyty, od tygodni zacierali ręce na myśl o wyjeździe w Beskid Makowski i Beskid Śląski. Uczniowie „Staszica” wraz z opiekunami spędzili kilka niezapomnianych dni w polskich górach.
- Szczegóły
Obrazy 3D powstające na powierzchni poziomej i pionowej są bardzo młodą dziedziną sztuki współczesnej, określaną również jako graffiti 3D. Jako że w Ostródzie nikt nie podjął się tego zadania, Zespół Szkół Zawodowych im. S. Staszica i Centrum Kształcenia Ustawicznego, znany wśród mieszkańców powiatu jako „STASZIC”, postanowił uatrakcyjnić społeczności lokalnej i turystom pobyt w naszym mieście.
- Szczegóły
Wolontariuszki z Powiatu Ostródzkiego, laureatki powiatowego etapu konkursu, uczestniczyły w XXIII Finale Ogólnopolskiego Samorządowego Konkursu Nastolatków „Ośmiu Wspaniałych”, który odbył się w dniach 16 – 18 czerwca 2017 r., w Gdańsku. Gala była wspólnym przedsięwzięciem Fundacji „Świat na Tak”, Miasta Gdańsk i Gdańskiej Chorągwi ZHP.
- Szczegóły
Uczniowie z klasy I i II technikum żywienia i usług gastronomicznych Zespołu Szkół Zawodowych im. Sandora Petöfi, w dniach 25 - 26 kwietnia br. aktywnie uczestniczyli podczas targów gastronomicznych Mazury HoReCa 2017 r. Michalina Stawiarska uczennica klasy II technikum żywienia i usług gastronomicznych brała udział w konkursie, którego zadaniem było przygotowanie kreatywnego deseru lodowego.
Powiat społecznościowy
Dołącz do nas i Ty!