PDF

frontW Zespole Szkół Zawodowych im. Sandora Petőfi w Ostródzie podczas roku szkolnego 2018/2019 uczniowie klas Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych realizowali II edycję projektu edukacyjnego pn. "Kreatywne warsztaty lodowe z Schöller Ice Cream". W ramach tego przedsięwzięcia młodzież uczestniczyła w warsztatach lodowych, które miały na celu poszerzanie wiedzy i umiejętności z zakresu komponowania deserów na bazie lodów oraz wypracowanie autorskich receptur na kreatywny deser lodowy.

Pod okiem opiekunów: Barbary Łabackiej i Wiesławy Bartnickiej uczniowie poznali podstawowe zasady komponowania deserów lodowych, łączenia smaków oraz doboru zastawy stołowej. Warsztaty odbywały się kilka razy w miesiącu i trwały cyklicznie przez cały rok szkolny. Twórcza i miła atmosfera sprzyjała możliwości rozwijania zainteresowania i pasji.
 
Data: 02.06.2019 r.
Tekst i foto: Barbara Łabacka
 
mt_gallery:1