Uczniowie klas o profilu gastronomicznym Zespołu Szkół Rolniczych im. Wincentego Witosa w Ostródzie, 15 marca wzięli udział w projekcie realizowanym przez Akademię Kulinarną Marcina Budynka „Stawiam na wieprzowinę". Warsztaty składały się z dwóch części - teoretycznej oraz praktycznej i przeprowadzone zostały przez mistrza kulinarnego Marcina Budynka wraz z ekipą profesjonalistów.
Uczniowie zapoznali się z nowoczesnymi technikami gotowania i najnowszymi trendami w aranżacji potraw. Podczas szkolenia uczniowie mieli również możliwość pogłębiania wiedzy kulinarnej oraz uczyć się pomysłowości i kreatywności w sporządzaniu potraw od najlepszych kucharzy. Jak wartościowe były to zajęcia świadczą słowa jednej z uczestniczek projektu: „Tak się cieszę, że mogłam ugotować takie fantastyczne potrawy! W pracowni było tak smacznie jak nigdy wcześniej”.
Na koniec każdy uczestnik otrzymał certyfikat, zapaskę i patelnię - oby sporządzane na niej potrawy zawsze były arcydziełem sztuki kulinarnej. Organizatorką warsztatów ze strony szkoły była pani Anna Ismer.
Tekst i zdjęcia: Anna Ismer
Powiat społecznościowy
Dołącz do nas i Ty!