19 maja 2023 r. pod patronatem Wojewody Warmińsko-Mazurskiego, odbędzie się konferencja pn. „Żywienie zbiorowe - bezpieczeństwo ekonomiczne, zdrowotne i żywnościowe” zorganizowana przez Warmińsko-Mazurskiego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przy współdziałaniu z Warmińsko-Mazurskim Państwowym Inspektorem Sanitarnym, Dyrektorem Oddziału Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa oraz Dziekanem Wydziału Nauki o Żywności UWM. Konferencja odbędzie się 19 maja 2023 r. w Warmińsko-Mazurskim Urzędzie Wojewódzkim przy alei Piłsudskiego 7/9, 10-575 Olsztyn w sali nr 160 (1 piętro). Udział w konferencji jest bezpłatny.
W trakcie konferencji zostaną omówione wybrane aspekty żywienia, w tym w szczególności odnoszące się do jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, bezpieczeństwa żywności i żywienia, właściwego doboru żywności z uwzględnieniem potrzeb odbiorcy i wartości odżywczej żywności. Konferencja ma na celu przybliżenie uczestnikom najważniejszych zagadnień związanych ze świadomym planowaniem, przygotowaniem i realizacją procesów zakupu artykułów rolno-spożywczych pod kątem bezpieczeństwa, jakości i wartości odżywczej produktów.
Uczestnicy będą mogli uzyskać w szczególności informacje, o tym jakie powinni lub mogą mieć oczekiwania wobec produktów żywnościowych, czego mogą oczekiwać od sprzedawców takich produktów, w jaki sposób dokonać sprawdzenia jakości i bezpieczeństwa produktów, w jakim zakresie i na jakim etapie mogą oczekiwać wsparcia organów kontrolnych, jak dbać o bezpieczeństwo żywnościowe konsumentów żywienia zbiorowego.
Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno – Spożywczych w Olsztynie, serdecznie zaprasza do uczestnictwa w konferencji osoby bezpośrednio odpowiedzalane za organizowanie, przygotowanie i dystrybuowanie posiłków w przedszkolach, szkołach, internatach, domach pomocy społecznej, szpitalach i in., nauczycieli, studentów i uczniów kierunków związanych z żywnością oraz wszystkie inne osoby zainteresowane powyższą tematyką.
Zgłoszenia osób chętnych do udziału w konferencji (imię, nazwisko, nazwa firmy, telefon kontaktowy, adres e-mail) należy nadsyłać do dnia 05 maja 2023 r. w następujący sposób:
- wypełnienie formularza zgłoszeniowego: https://www.wijhars.olsztyn.pl/form/
- wysłanie zgłoszenia e-mail na adres:
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. - telefonicznie pod numerem: (89) 522 89 20
Ilość miejsc organiczona. O udziale w konferencji decyduje kolejność zgłoszeń.
Jednocześnie informujemy, że pozyskiwane dane osobowe przetwarzane będą zgodnie z art. 6 ust 1 lit. a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 2016/679) RODO w celach związanych z organizacją i realizacją konferencji. Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest dobrowolne, ale niezbędne do przeprowadzenia konferencji. Informacje o prawie osób, których dane są przetwarzane znajdują się na stronie internetowej Wojewódzkiego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Olsztynie pod adresem: https://www.gov.pl/web/wijhars-olsztyn/ochrona-danych-osobowych
Program konferencji „Żywienie zbiorowe - bezpieczeństwo ekonomiczne, zdrowotne i żywnościowe” (plik PDF, rozmiar 508 KB)
Powiat społecznościowy
Dołącz do nas i Ty!